Blog

Ενδιαφέροντα Facts για τα αυτοκίνητα! No 1

December 1, 2015

Δείτε παρακάτω μερικά πολύ ενδιαφέροντα facts για τα πολυαγαπημένα σε όλους μας αυτοκίνητα! Για Soferines και μη! Διαβάστε εδώ το τελευταίο τεύχος της Soferina διαδικτυακά.

Fact #1 

fact 1

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πάνω από 1 δισεκατομμύριο αυτοκίνητα σε χρήση πάνω στον πλανήτη! Αν σκεφτεί κανείς ότι ο πληθυσμός του πλανήτη εν έτη 2015 είναι 7.324.782.000 σύμφωνα με σχετικές έρευνες, αυτό αντιστοιχεί σε 1 αυτοκίνητο ανά 7 άτομα παγκοσμίως! Κρατήστε επίσης στο νου ότι κάποια κομμάτια του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως να μην έχει πρόσβαση σε ιδιωτικά μεταφορικά μέσα.

Fact #2

fact 2

Γνωρίζουμε όλοι ότι η αυτοκινητοβιομηχανία ακμάζει στη σημερινή εποχή, με την αυτοματοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και τη μαζική παραγωγή αυτοκινήτων. Για να βάλουμε ένα νούμερο στο συγκεκριμένο δεδομένο, περίπου 165.000 αυτοκίνητα παράγονται ημερησίως! Συνδυάστε και ως δεδομένο το πόσα ανταλλακτικά έχουν όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Τώρα προσπαθήστε να σκεφτείτε πόσο χώρο θα καταλάμβαναν τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα για τα παρκάρεις όλα μαζί σε ένα πάρκινγκ!

Fact #3

fact 3Θυμάστε αυτή τη μυρωδιά όταν μπαίνετε πρώτη φορά σε ένα καινούριο αυτοκίνητο, που άσχετα από το είδος του αυτοκινήτου ή τη μάρκα του, είναι η ίδια κάθε φορά; Εννοώ αυτή τη μυρωδιά “καινούριου”. Λοιπόν, η συγκεκριμένη μυρωδιά δεν είναι τίποτα άλλο από ένα κοκτέιλ χημικών! Συγκεκριμένα, είναι συντεθειμένη από περισσότερες από 50 διαφορετικές άστατες οργανικές χημικές ενώσεις!

Fact #4

fact 4

Η απόσταση μεταξύ της γης και της σελήνης είναι περίπου 375.000 χιλιόμετρα. Λοιπόν, φανταστείτε πόσο χρόνο θα σας έπαιρνε να ταξιδέψετε από τη γη μέχρι το φεγγάρι με το αυτοκίνητο σας! Για να σας βοηθήσω λιγάκι, ταξιδεύοντας με μία μέση ταχύτητα 95 χιλιόμετρα ανά ώρα, θα χρειαζόσασταν κάτι λιγότερο από 6 μήνες και πολλή πολλή βενζίνη!

Fact #5

fact 6

Παρατηρώντας το κέντρο της πόλης αλλά και τα περίχωρα, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι έχει γεμίσει ο τόπος smartάκια! Τα μικρά και οικονομικά αυτοκίνητα είναι πολύ δημοφιλή για μετακινήσεις μέσα στην πόλη, καθώς χρειάζονται πολύ λίγα χρήματα για τη βενζίνη που καταναλώνουν, ενώ χρειάζονται ακόμα λιγότερα αν κινούνται με πετρέλαιο! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα άτομα θα χωρούσαν σε ένα τέτοιο μικρό αυτοκινητάκι; Το ρεκόρ Γκίνες λοιπόν, για τη συγκεκριμένη κατηγορία είναι 19. Δηλαδή 19 κοπέλες χωρέσανε μέσα σε ένα smart! Το ότι γίνεται βέβαια δε σημαίνει ότι θα πρέπει να το δοκιμάσετε και εσείς, οπότε σας συνιστώ να μην το προσπαθήσετε στο σπίτι!

Fact #6

fact 7

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος μηχανικός αυτοκινήτων ή να έχει κάποιο αντίστοιχο πτυχίο για να καταλάβει ότι το αυτοκίνητο δεν είναι τίποτα άλλο παρά πολλά πολλά μικρά εξαρτήματα ενωμένα μαζί. Το κάθε ένα βεβαίως κάνει και κάτι διαφορετικό, αλλά στο σύνολο τους απαρτίζουν το αγαπημένο μας όχημα. Το ενδιαφέρον σε αυτό το γεγονός, είναι ότι το μέσο αυτοκίνητο, αποτελείται από περίπου 30.000 εξαρτήματαΦανταστείτε, μετά από αυτή την πληροφορία, όλα αυτά τα εξαρτήματα απλωμένα δίπλα δίπλα. Θα είχατε μια εικόνα όπως παραπάνω!

Fact #7

fact 8

H Βραζιλία είναι γνωστή για το πασίγνωστο καρναβάλι της, με τα άρματα, την πολυκοσμία, τους χορευτές και τις χορεύτριες, αλλά και το ταλέντο της στο ποδόσφαιρο! Ένα ακόμα ενδιαφέρον γεγονός που περιβάλλει τη συγκεκριμένη χώρα, είναι ότι το 92% του συνόλου των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στη Βραζιλία, χρησιμοποιούν αιθανόλη για καύσιμο, η οποία παράγεται από ζαχαροκάλαμα! Εμείς εδώ στην Ελλάδα όμως είμαστε πιο παραδοσιακοί και αρκούμαστε στο πετρέλαιο, τη βενζίνη, άντε και στο αέριο!

Fact #8

fact 9

Υπέροχα και μεγαλοπρεπή, τα αυτοκίνητα Rolls-Royce κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στην εκτίμηση οποιουδήποτε ασχολείται με αυτοκίνητα. Ο μοναδικός σχεδιασμός τους, σε συνδυασμό με τις υψηλές τους επιδόσεις, το καθιστούν ένα άριστα ποιοτικό αυτοκίνητο, που έρχεται φυσικά με την ανάλογη υψηλή τιμή. Ένα γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει την ποιότητα της συγκεκριμένης μάρκας, είναι το ότι 75% των αυτοκινήτων Rolls-Royce που παράχθηκαν, ακόμα ταξιδεύουν στους δρόμους μέχρι και σήμερα καθώς δεν έχουν αποσυρθεί ή καταστραφεί. Αν αναλογιστείτε τα νούμερα, αυτό αντιστοιχεί σε 3 στα 4 αυτοκίνητα. Αυτό το δεδομένο από μόνο του καθίσταται μνημείο για την ποιότητα των μοναδικών αυτών οχημάτων.

Fact #9

fact 10

Μία από τις πιο πασίγνωστες μάρκες αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Volkswagen έχει χτίσει το όνομα της βασισμένη στην ποιότητα και τις επιδόσεις των αυτοκινήτων που παράγει. Όντας μια από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, φυσικό ήταν να έχει απορροφήσει άλλες μικρότερες επιχειρήσεις κάτω από το όνομα της. Το αξιοσημείωτο σε αυτό το δεδομένο, είναι ότι αυτές οι επιχειρήσεις δεν είναι μόνο μικρότερες, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις ολόκληροι κολοσσοί, όπως η Bentley, η Bugatti, η Lamborghini, η Audi, η Ducati αλλά και η Porsche.

Fact #10

fact 11

Αν νομίζετε ότι εμείς στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με την κίνηση στους δρόμους, με μόνο 11 εκατομμύρια κατοίκους, προσπαθήστε να φανταστείτε τι γίνεται σε άλλα μέρη του πλανήτη τα οποία είναι πιο πολυπληθή και πυκνοκατοικημένα από εμάς. Για παράδειγμα, ο μέσος Αμερικανός πολίτης, περνάει περίπου 38 ώρες κάθε χρόνο, κολλημένος στην κίνηση.

Fact #11

fact 12

Το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε ποτέ, ήταν του Γερμανού εφευρέτη Karl Benz το 1886, με τη δημιουργία του Benz Patent-Motorwagen. Όπως είναι φυσικό, λίγα άτομα είχαν την πολυτέλεια να προμηθευτούν ένα ιδιωτικό όχημα την τότε εποχή, δεδομένης της φτώχειας που επικρατούσε. Το αξιοπερίεργο σε αυτή την ιστορία, είναι ότι το πρώτο καταγεγραμμένο ατύχημα συνέβη μόλις 5 χρόνια μετά, το 1891 στο Οχάιο. Ποιες οι πιθανότητες;

Για το δεύτερο μέρος πατήστε εδώ.

Πηγή: http://www.factslides.com/