Blog

Συνταγές Χριστουγέννων με μακαρόνια Leonessa

December 18, 2012

Μακαρόνια με κολοκύθα και μυρωδικά.

Οι προτάσεις της Ancom για την Χριστουγεννιάτικη προσφορά της Meat & Doria για τις Βαλβίδες EGR

Υλικά

  • 250γρ πέννες Leonessa
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 8 φύλλα φασκόμηλο (ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας κομμένη σε κύβους
  • 1/4 του φλυτζανιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι- Πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τα φύλλα των μυρωδικών και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανά. Έπειτα βάλτε τα σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Προσθέστε τώρα στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε για 3 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέστε και την κολοκύθα με 3/4 της κούπας νερό, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, για περίπου 7 λεπτά.

Βράστε τις πέννες, και μόλις είναι έτοιμες σουρώστε τες κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό μέσα στο οποίο έβρασαν. Ξαναρίξτε τις πέννες στην κατσαρόλα  και προσθέστε το μείγμα της κολοκύθας και το 1 φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε με μαϊντανό και το υπόλοιπο φασκόμηλο.

Σερβίρετε με τα φύλλα των μυρωδικών και την τριμμένη παρμεζάνα.

Σύντομα περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές…

Δείτε την Εορταστίκη προσφορά της Meat & Doria για τις Βαλβίδες EGR.