Blog

Ο Chicherit διαλύει ένα Mini Cooper προσπαθώντας για το παγκόσμιο ρεκόρ σε άλμα

March 20, 2014

Η απόπειρα να σπάσεις ενα παγκόσμιο ρεκόρ, σε όποιο τομέα κι αν είναι αυτό, δεν μπορεί να είναι εύκολο πράγμα. Όταν στις υπόλοιπες παραμέτρους προσθέσεις την ταχύτητα και ένα άλμα 110 μέτρων, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ότι πέρα από δύσκολο γίνεται και άκρως επικίνδυνο. Αυτό το μάθημα διδάχτηκε – με το δύσκολο τρόπο… – ο Γάλλος Guerlain Chicherit, ο οποίος επιχείρησε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρύτερο άλμα με αυτοκίνητο, που κρατάει από το 2011 ο Αμερικανός Tanner Foust με 101,91 μέτρα.

Ο Chicherit εξηγεί τι πήγε στραβά, αναρρώνοντας σε νοσοκομείο της περιοχής

Η απόπειρα έλαβε χώρα στις Γαλλικές Άλπεις, στην πόλη Tignes. Ο Chicherit επέλεξε ένα τροποποιημένο Mini Cooper Countryman JCW, ποντάροντας στην ταχύτητα που θα μπορούσε να αναπτύξει το αυτοκίνητο και στη βοήθεια που θα του έδινε το υψόμετρο. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, μάλλον το παράκανε. Το Mini Cooper ξεκίνησε γρήγορα και συνέχισε γρηγορότερα, απογειώθηκε εντυπωσιακά όμως λίγο πριν την προσγείωση η μύτη του οχήματος πήρε κλίση προς τα κάτω και προσέκρουσε στο έδαφος, προκαλώντας μια άκρως εντυπωσιακή – και σίγουρα τρομακτική – σύγκρουση, προτού το αυτοκίνητο αρχίσει να αναποδογυρίζει.

Τα καλά νέα, το δίχως άλλο, είναι ότι ο Γάλλος οδηγός βγήκε από μια τόσο σφοδρή σύγκρουση φέροντας μόνο ελαφρά τραύματα και η ανάρρωσή του δε θα πάρει πολύ καιρό. Το σίγουρο είναι ότι θα το ξαναεπιχειρήσει, με την πρώτη ευκαιρία. Έφτασε, άλλωστε, πολύ κοντά…