Blog

Απίστευτα tricks που πρέπει να γνωρίζετε!

November 13, 2015

carΠόσο χρόνο περνάτε οδηγώντας το αυτοκίνητο σας κάθε μέρα; Μία ώρα; Δύο; Δέκα; Όση ώρα και αν κάθεστε μέσα στο αυτοκίνητο σας καθημερινά, υπάρχουν κάποια εύκολα και ανέξοδα τρίκ που απλά πρέπει να γνωρίζετε! Κατάλληλο για άντρες οδηγούς, αλλά και για Soferines
αντίστοιχα!

1.Χρησιμοποιείστε τα πατάκια του αυτοκινήτου!

hack 1

Πόσες φορές έχετε κολλήσει στην άμμο, στη λάσπη ή ακόμα και στο χιόνι; Αντί λοιπόν να ψάχνετε ξύλα, χόρτα και άλλα υλικά για να βοηθήσετε το αυτοκίνητο να ξεκολλήσει, χρησιμοποιείστε τα πατάκια του οδηγού και του συνοδηγού!

2. Ενισχύστε το σήμα του κλειδιού του αυτοκινήτου σας!

hack 2

Αν το ηλεκτρονικό κλειδί του αυτοκινήτου σας δεν έχει πολύ δυνατό σήμα και θέλετε να το ενισχύσετε, απλώς τοποθετήστε το κάτω από το πηγούνι σας και ανοίξτε ελαφρά το στόμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λειτουργεί το στόμα σας ως ηχείο και έτσι να ενισχύεται το σήμα από το κλειδί σας!

3. Δροσίστε το αυτοκίνητο σας γρήγορα!

hack 3

Σίγουρα σας έχει τύχει κάποια ζεστή μέρα του καλοκαιριού να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας κάπου που το χτυπάει άμεσα ο ήλιος, με αποτέλεσμα όταν γυρνάτε μετά από λίγο και το αμάξι σας να έχει γίνει φούρνος! Λοιπόν σας έχουμε ακόμα μια λύση. Απλώς ανοίξτε το παράθυρο του οδηγού, πηγαίνετε γύρω γύρω και ανοιγοκλείστε 4-5 φορές την πόρτα του συνοδηγού. Έτσι δημιουργείτε ρεύμα, βγάζοντας τον ζεστό αέρα μέσα από το αυτοκίνητο σας, χρησιμοποιώντας μόνο το μυαλό σας και τους βασικούς κανόνες της φυσικής!

4. Εξαφανίστε μικρά χτυπήματα και γρατζουνιές από το αυτοκίνητο!

hack 4

Παρκάρατε κάπου το αυτοκίνητο σας, μόνο και μόνο για να γυρίσετε και να βρείτε την πόρτα γρατζουνισμένη ή κάποιο άλλο σημείο με γδαρμένο χρώμα; Γλιτώστε το πολυέξοδο βάψιμο και την επίσκεψη στο συνεργείο με μια απλή λύση. Βρείτε το κατάλληλο χρώμα βερνικιού νυχιών που ταιριάζει στο χρώμα του αυτοκινήτου σας και απλά καλύψτε τη ζημιά. Θα συνιστούσα να ζητήσετε και μια γυναικεία βοήθεια αν δεν τα πάτε τόσο καλά με τα χρώματα, για να αποφύγετε τυχόν ανομοιομορφίες! Και από τη στιγμή που θα ζητήσετε ένα γυναικείο χέρι βοηθείας, μην παραλείψετε να ευχαριστήσετε την Soferina σας καταλλήλως!

5. Προβλήματα με αυτοκόλλητα στα παράθυρα του αυτοκινήτου;

hack 5

Θέλετε να ξεφορτωθείτε κάποιο αυτοκόλλητο που εσείς ή κάποιος άλλος κόλλησε στο παράθυρο σας, χωρίς να αφήνετε κόλλες και κατάλοιπα στο τζάμι; Μία εύκολη λύση είναι η εξής. Μουλιάστε σε νερό μια εφημερίδα, και τοποθετήστε την πάνω από το αυτοκόλλητο για 10-15 λεπτά. Μετά το αυτοκόλλητο θα ξεκολλήσει από μόνο του χωρίς να αφήνει πίσω ενοχλητικά σημάδια από κόλλες η χρώμα!

6. Απαλλαγείτε από το ζεματιστό τιμόνι τις ζεστές ημέρες!

hack 6

Πόσες φορές έχετε τσουρουφλίσει τα χέρια σας πιάνοντας το τιμόνι, έχοντας αφήσει το αμάξι σας στον ήλιο για αρκετή ώρα; Εγώ προσωπικά αμέτρητες! Απλό μεν, λειτουργικό δε. Απλά γυρίστε το τιμόνι σας 180 μοίρες, έτσι ώστε το πάνω μέρος που θα ακουμπήσετε για να οδηγήσετε να είναι δροσερό – δροσερότερο τουλάχιστον από το κάτω μέρος που θα καίγεται!

7. Απαλλαγείτε από τα θολά τζάμια το χειμώνα!

hack 7

Χειμώνας. Μπαίνετε στο αυτοκίνητο και τα τζάμια είναι θολωμένα απ’ το κρύο. Αντί να περιμένετε πότε θα ζεσταθεί η μηχανή για να ανοίξετε το κλιματιστικό και να ξε-θολώσουν τα τζάμια έχετε και μια άλλη, λίγο περίεργη αλλά θαυματουργή επιλογή! Καθαρίστε καλά μία πατάτα – ναι καλά διαβάσατε – , κόψτε την στη μέση και τρίψτε το τζάμι. Αφήστε το να στεγνώσει και το αποτέλεσμα θα είναι ένα τζάμι που δε θολώνει όπως στην εικόνα παραπάνω! Αυτό γίνεται λόγω του αμύλου που περιέχει η πατάτα, δίνοντας μας αυτό το απίθανο αποτέλεσμα. Αν πάλι χρειάζεστε μικροεπισκευές στα παράθυρα του αυτοκινήτου σας και δεν έχετε που να απευθυνθείτε, η AcRolcar έχει τη λύση για εσάς!

8. Do it yourself θήκη κινητού για το αυτοκίνητο. 

hack 8

Αν και το να έχετε το κινητό δίπλα σας ενώ οδηγείτε δεν είναι πάντα η καλύτερη ιδέα, κάποιες φορές είναι πολύ χρήσιμο, όταν π.χ δεν μπορείτε να γυρνάτε συνέχεια να κοιτάτε το GPS στο κινητό σας. Μια απλή λύση που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, σχεδόν ανέξοδα, είναι η εξής. Πάρτε ένα μεγάλο μαύρο συνδετήρα γραφείου όπως φαίνεται στην εικόνα από πάνω, μερικά λαστιχάκια και δημιουργείστε μόνοι σας μια προσαρμόσιμη θήκη για το smartphones σας! Αν πάλι σας αντιμετωπίζετε προβλήματα με το σύστημα A/C του αυτοκινήτου σας, σας έχουμε την κατάλληλη λύση!

9. Ακόμα μια ιδέα για εύκολη πρόσβαση του κινητού!

hack 9

Σε πολλά – ελληνικά ειδικότερα – αυτοκίνητα υπάρχουν ακόμα υποδοχές για κασέτες ραδιοφώνου. Παρόλο που οι κασέτες δεν κυκλοφορούν πια, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το χώρο που έχει μείνει τοποθετώντας το κινητό σας τηλέφωνο μέσα, αν αυτό χωράει φυσικά!

10. Σκισμένα καθίσματα

soferina t-shirt

Το ύφασμα από τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας έχει σκιστεί και θέλετε να το προστατέψετε, χωρίς να δώσετε ένα κάρο χρήματα για ακριβά καλύμματα καθισμάτων; Η λύση είναι τα t-shirt! Πάρτε ένα παλιό ή ένα καινούριο t-shirt και ” φορέστε ” το στα καθίσματα, αποτρέποντας έτσι περαιτέρω ζημιές σε αυτά!

11. Νιώθετε έντονα την κούραση στα μακρινά ταξίδια;

hack 11

Η κούραση είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που προκαλούν τα οδικά ατυχήματα. Αν αισθάνεστε κουρασμένος, βγείτε από το δρόμο σας και ξοδέψτε λίγο παραπάνω από το χρόνο σας αν χρειαστεί. Είναι πολύ προτιμότερο να ανταλλάξετε λίγο από το χρόνο σας για την υγεία σας! Απ’ τη στιγμή όμως που θα σταματήσετε να ξεκουραστείτε, γιατί να μην το κάνετε με στύλ και χαρούμενα; Μπορείτε να δείτε όλα τα αξεσουάρ ταξιδίου που θα σας χρειαστούν πατώντας εδώ.