Χριστουγεννιάτικη συνταγή No2 – Προσφορά Meat&Doria μακαρόνια LEONESSA
Έφτασε και η δεύτερη Χριστουγεννιάτικη συνταγή με μακαρόνια LEONESSA! Διαβάστε παρακάτω και ετοιμάστε την με τα υπέροχα μακαρόνια που χαρίζει η Meat&Doria για τις γιορτές…
«Μαξιλαράκια γεμιστά»
Υλικά
½ πακέτο ζυμαρικών Leonessa Paccheri
225 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
50 γρ. φρέσκα τρίμματα ψωμιού (στο μπλέντερ 2 φέτες ψωμί του τοστ)
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
6 φέτες καπνιστό ζαμπόν
Αλάτι και πιπέρι
Για το χυλό
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
1 κουταλιά ηλιέλαιο
Λίγο αλάτι
150 ml νερό περίπου
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά: Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά. Να μείνουν «αλ ντέντε», δηλαδή να κρατούν λίγο. Στραγγίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε αραιά στρωμένα σε μια πιατέλα μέχρι το γέμισμα.
- Σ’ ένα μπωλ βάζουμε το τυρί κρέμα, το σκόρδο, το αυγό, τα τρίμματα ψωμιού και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα και προσθέτουμε ψιλοκομμένο το ζαμπόν, το κεφαλοτύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε ένα-ένα τα ζυμαρικά και πιέζουμε τις άκρες λίγο να ενωθούν.
- Για το χυλό: Σ’ ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, λίγο αλάτι, το ηλιέλαιο και το αυγό ελαφρά χτυπημένο. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα νερού και ανακατεύουμε ξανά. Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει ο κατάλληλα πυκνός χυλός στον οποίο θα βουτάμε κάθε γεμιστό ζυμαρικό. Ελέγχουμε την πυκνότητα του χυλού ώστε το μαξιλαράκι να καλύπτεται από το χυλό χωρίς να στάζει και να εξαφανίζεται μόλις το σηκώσουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε αφού κατεβάσουμε λίγο τη θερμοκρασία.
- Σερβίρουμε με φυλλαράκια μαϊντανού και φετούλες λεμονιού.
Ιδέες: Τα δοκίμασα με ελληνικά τυριά, την ξινομυζήθρα και το μελίχλωρο Λήμνου –μια κουταλιά τριμμένο. Είναι πολύ γευστικά!