Συνταγές Χριστουγέννων με μακαρόνια Leonessa
Μακαρόνια με πανσέτα, κάστανα και φασκόμηλο
Οι προτάσεις της Ancom για την Χριστουγεννιάτικη προσφορά της Meat & Doria για τις Βαλβίδες EGR
Υλικά
100γρ. πανσέτα (αλλαντικό), ψιλοκομμένη
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 small onion, finely chopped
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φασκόμηλο
250gr bottled peeled roasted whole chestnuts,
250γρ ψημένα ολόκληρα κάστανα
300γρ ζυμαρικά
60gr τριμμένη Παρμεζάνα
2 tablespoons unsalted butter
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο προσθέστε την πανσέτα και μαγειρέψτε για 3- 4 λεπτά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε το για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέστε το σκόρδο και τη μία κουταλιά φασκόμηλο συνεχίζοντας το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά. Τέλος προσθέστε τα κάστανα ανακατέψτε και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά.
Έπειτα βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Μόλις είναι έτοιμα σουρώστε τα, κρατώντας στην άκρη 1 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο τα βράσατε. Προσθέστε τώρα τα ζυμαρικά στο τηγάνι με το μείγμα της πανσέτας. Προσθέστε το 1 φλυτζανί νερό, την παρμεζάνα και το βούτυρο και μαγειρέψτε τα όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 1 περίπου λεπτό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε με μαϊντανό και το υπόλοιπο φασκόμηλο.
Σύντομα περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές…
Δείτε την Εορταστίκη προσφορά της Meat & Doria για τις Βαλβίδες EGR.