Blog

Χριστουγεννιάτικη συνταγή No1 – Προσφορά Meat&Doria μακαρόνια LEONESSA

December 20, 2013

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη συνταγή με μακαρόνια LEONESSA είναι εδώ! Διαβάστε παρακάτω και ετοιμάστε την με τα υπέροχα μακαρόνια που χαρίζει η Meat&Doria για τις γιορτές…

Κεφτεδάκια φουρνιστά με μακαρόνια Occhilupo

Ένα φαγητό που συνοδεύει χαρούμενες, γιορτινές μέρες. Τέλειο για τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων όταν θέλουμε κάτι ζεστό, νόστιμο, χωρίς πολλή φασαρία στην ετοιμασία και κυρίως ένα φαγητό αγαπημένο από τους μικρούς!

Κεφτεδάκια φουρνιστά με μακαρόνια Occhilupo LEONESSA

Η συνταγή…

Υλικά

Για τα μακαρόνια

1 πακέτο μακαρόνια Occhilupo της LEONESSA PASTA

Κινέζικο λάχανο ψιλοκομμένο (5-6 φύλλα) ή λάχανο kale

Αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

Για τα κεφτεδάκια

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά (από κομμάτι άπαχο κρέας)

1 μέτριο κρεμμύδι κόκκινο, τριμμένο στον τρίφτη

1 -2 σκελίδες σκόρδο

1 αυγό

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από καλό κόκκινο κρασί

3 φέτες ψωμιού του τοστ, τριμμένες ψίχουλα στο μπλέντερ

½ φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκάνισο σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Για τη σάλτσα

1 κουτί (400 γρ. ) ντοματάκια σάλτσα Leonessa (Pomodorini di Collina)

Το ίδιο κουτί γεμάτο με νερό (για τη σάλτσα)

1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από καλό κόκκινο κρασί

Λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (10 περίπου)

Για το φούρνο

70 γρ. μελίχλωρο Λήμνου (ποικιλία τυριού σκληρού από αιγοπρόβειο γάλα)

2-3 κουταλιές ξηρός ανθότυρος Κρήτης

Διαδικασία

  • Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και τις φέτες ψωμιού (σταρένιες ή αν προτιμάτε σικάλεως) στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά, δηλαδή το  αυγό, το κρεμμύδι, τα ψίχουλα ψωμιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το γλυκάνισο και το κύμινο. Ζυμώνουμε αρκετή ώρα και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο τουλάχιστο για ½  ώρα. Μπορούμε να το ετοιμάσουμε από το βράδυ και να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
  • Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια 23γρ., τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε 5 κουταλιές ελαιόλαδου. Τα αραδιάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος με ψηλά τοιχώματα και κόβουμε κυβάκια από το τυρί που τα προσθέτουμε ανάμεσα στα κεφτεδάκια. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  • Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε ¾ από την ποσότητα του ελαιόλαδου και τσιγαρίζουμε ελαφρά (ώστε να μη μαυρίσει) το σκόρδο. Ρίχνουμε το κουτί ντοματάκια, γεμίζουμε το ίδιο κουτί με νερό και το ρίχνουμε και αυτό. Προσέχουμε να μη σπάσουμε τα ντοματάκια. Προσθέτουμε τη ρίγανη και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα περίπου 20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε το ξύδι, 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, τα φυλλαράκια βασιλικού, να πάρουν μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα με κουτάλι πάνω στα κεφτεδάκια με το τυρί. Πασπαλίζουμε με τον ξηρό ανθότυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200⁰C για 15 λεπτά.
  • Ενώ ψήνονται τα κεφτεδάκια, ετοιμάζουμε τα μακαρόνια. Σε βραστό, αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε περίπου 20 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κινέζικο λάχανο (1 φλυτζάνι του τσαγιού) και το προσθέτουμε 5 λεπτά πριν κλείσουμε τη φωτιά. Σουρώνουμε και τα γυρίζουμε πάλι στην κατσαρόλα στην οποία έχουμε προσθέσει λίγο ελαιόλαδο. Τα σωτάρουμε λίγο και τα διατηρούμε ζεστά. Σερβίρουμε τα μακαρόνια δίπλα στα κεφτεδάκια και για διακόσμηση προσθέτουμε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο λάχανο επάνω στα μακαρόνια. Για συνοδευτική σαλάτα θα βράσουμε σε αλατισμένο νερό για 4 λεπτά όση ποσότητα θέλουμε από το υπόλοιπο κινέζικο λάχανο ανάμικτο με μια χούφτα αντίδια. Στραγγίζουμε το νερό και σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή κι αυτή με ελαιόλαδο, λεμόνι και λίγο πιπέρι καγιέν. Καλή όρεξη!

Κεφτεδάκια με σάλτσα

Ευχαριστούμε το www.lenafusion.gr για τη δημιουργία αυτής της συνταγής αποκλειστικά για εμάς!

Ενημερωθείτε για τις προσφορές της Meat&Doria εδώ.