Blog

Συνταγές Χριστουγέννων με μακαρόνια Leonessa

December 6, 2012

Ζυμαρικά σκορδάτα με καραβίδες

Οι προτάσεις της Ancom για την Χριστουγεννιάτικη προσφορά της Meat & Doria για τις Βαλβίδες EGR

ΥΛΙΚΑ

  1. καραβίδες: 1.200 γρ.
  2. μακαρόνια Leonessa: 500 γρ.
  3. πιπεριές: 2 κόκκινες, κομμένες σε μισοφέγγαρα
  4. κρεμμύδι: 1 μεγάλο, ψιλοκομμένο
  5. σκόρδο: 4 σκελίδες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  6. ντομάτες: 4 ώριμες, χωρίς φλούδες και σπόρους
  7. λευκό κρασί: 4 κουταλιές της σούπας
  8. ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  9. μαϊντανός: 2-3 κουταλιές της σούπας
  10. αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το νερό. Βάζετε μέσα τις καραβίδες, αφού πρώτα τις έχετε πλύνει καλά και τις έχετε στραγγίσει. Τρίβετε τις 3 ντομάτες σε χοντρό τρίφτη και πολτοποιείτε την τέταρτη στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός
  2. Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το ελαιόλαδο και ρίχνετε ολόκληρες τις καραβίδες καλά στραγγισμένες από το νερό τους. Τηγανίζετε για λίγα λεπτά κουνώντας με κυκλικές κινήσεις το τηγάνι για να πάρουν χρώμα οι καραβίδες από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτετε κατόπιν το κρεμμύδι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο και αφήνετε να σοταριστούν για 3’ – 4’. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, την πιπεριά, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το χυμό ντομάτας. Δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε για 5’ – 6’.
  4. Βάζετε από πάνω τα ζυμαρικά, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύετε κουνώντας το τηγάνι.

[πηγή: www.icookgreek.com]

Σύντομα περισσότερες Χριστουγεννιάτικες συνταγές…

Δείτε την Εορταστίκη προσφορά της Meat & Doria για τις Βαλβίδες EGR.