Blog

Mclaren Mercedes- Η Τεχνολογία της F1 σώζει ζωές.

August 31, 2012

 

Ένα βρετανικό νοσοκομείο χρησιμοποιεί λογισμικό που αναπτύχθηκε από την McLaren Electronics και την ομάδα της F1 για να σώσει τις ζωές των παιδιών στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το σύστημα αναπτύχθηκε με σκοπό να παρακολουθεί τα αυτοκίνητα της ομάδας του Woking κατά τη διάρκεια αγώνων και δοκιμών, δίνοντας στους μηχανικούς ζωτικής σημασίας πληροφορίες σχετικά με διάφορες παραμέτρους της απόδοσης του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, μια τυχαία συνάντηση ανάμεσα σε ένα μηχανικό της McLaren – Mercedes και ένα παιδιατρικό σύμβουλο οδήγησε στη δοκιμή του συστήματος στο Νοσοκομείο Παίδων του Birmingham (ΟΕΒ).

Στα μονοθέσια, το σύστημα, διαθέτει 130 αισθητήρες και δίνει πάνω από 750 εκατομμύρια πληροφορίες κατά τη διάρκεια ενός Grand Prix.

Χρησιμοποιείτε για τη μέτρηση των διαφόρων πτυχών της απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης καυσίμων, της θερμοκρασίας του κινητήρα, ακόμη και της φθοράς των ελαστικών.

Στο νοσοκομείο έχει προσαρμοστεί για τη χρήση και την παρακολούθηση της κατάστασης της υγείας των παιδιών. Οι αισθητήρες παρακολουθούν παραμέτρους όπως: Οι παλμοί της καρδιάς, της αναπνοής, της θερμοκρασία του δέρματος, τα επίπεδα οξυγόνου και της αρτηριακής πίεσης.

“Είναι πολύ συναρπαστικό, ένα τεράστιο άλμα,” δήλωσε η Dr Heather Duncan, σύμβουλος της παιδιατρικής μονάδας εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων του Birmingham στο site της εφημερίδας Mail on Sunday.

“Έχουμε διαφορετικές παραμέτρους που είναι χρήσιμες για μας όπως: Του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και τα επίπεδα οξυγόνου, αντί των ελαστικών της θερμοκρασίας κινητήρα και των σχέσεων μετάδοσης – αλλά κατά τα άλλα το σύστημα είναι σχεδόν το ίδιο.

“Στην F1 οι μηχανικοί παρακολουθούν την εξέλιξη των καταστάσεων σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια των αγώνων”, συνέχισε η Dr Duncan και πρόσθεσε: “Αυτό είναι πρόβλεψη, κάτι που δεν μπορούσαμε να κάνουμε στον τομέα της υγείας”.

“Παρά το γεγονός ότι μπορούμε πάντα να δούμε τι συμβαίνει σε ένα ασθενή, δεν μπορούμε να δούμε τις τάσεις της ασθένειας στην πάροδο του χρόνου”.

“Το λογισμικό αυτό μας επιτρέπει να το κάνουμε αυτό – και θα μπορούσε να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης ενός παιδιού με σοβαρή καρδιακή πάθηση”.

“Βέβαια χρειάζονται κάποιες αλλαγές αφού προς το παρόν η ένδειξη για τους ρυθμούς της αναπνοής είναι: Στροφές ανά λεπτό, αλλά δεν πειράζει.”